Fundus Floresein Anjiyografi Atlası Ekta Rishi kitabı Göz Hastalıkları -Atlas Kitapçılık
Sankara Nethralaya Fundus Floresein Anjiografi Atlası’ nın ilk baskısının yapıldığı 2004 yılından bugüne retina-vitreus hastalıkları alanında birçok değişiklik ortaya çıktı. Hastalıklarının tanısı ve tedavisindeki yenilikler ile sınırlı olmayan bu gelişim; multimodal görüntüleme yöntemleri, Anti-VEGF ilaçlarının geliştirilmesi ve yeni ilaç uygulama yöntemleri eşliğinde hastalıkları daha iyi kontrol altına almamızı sağladı. Florosein anjiografideki yenilikler tanısal becerilerimizi geliştirmekle kalmadı, tedavi sonlanım noktası tayininde de bize yol gösterici hale geldi. Optik koherens tomografinin invaziv olmayan bir yöntem olarak hızla kullanım alanının genişlemesine rağmen, floresein anjiografinin retina hastalıklarında tanı ve tedavideki rolü halen önemini korumaktadır. Bu baskıda, kitaba yirmi yeni bölüm ekledik, diğer bölümlerin de birçoğunu revize ettik. Bu yöntemle kitabın orijinal formatını koruduk ve bölümlerde sürekliliği muhafaza ettik.
Kitabın sonuna bir test bölümü ekledik. Her bölüme farklı bir renk kodu vererek kullanım kolaylığı ve estetik bir görünüm oluşturduk. Bu baskı için yaklaşık 400 yeni fotoğraf ilavesinde bulunduk. Referanslar gözden geçirildi ve yenilendi. Yine bu baskı için bir DVD-ROM oluşturduk ve bu sayede teknoloji sever kullanıcı için kitabi taşınabilir hale getirdik. Bu kitabı meydana getirmekteki amacımız çeşitli hastalıklardaki floresein anjiografik bulguları geniş bir referans halinde sunarak okuyucuların bu hastalıkları anlamalarına ve takip-tedavilerini planlamalarına yardımcı olmaktı. Bu kitap bir floresein anjiografi tekst kitabı olarak tasarlanmadı, o nedenle yazılı kısmı çok kısıtlı tutuldu. Diğer bir taraftan, neredeyse tüm olgular için, bir renkli fundus fotoğrafı ve anjiografinin değişik fazlarını içeren birçok anjiogram koyuldu. Tüm fotoğraflar için detaylı açıklamalar eklendi. Kitap, vitreoretinal cerrahlar, medikal retina uzmanları ve vitreoretinal yandal uzmanları için hazır bir rehber olma niteliğini taşımaktadır. Benzer bir durum uvea uzmanları için de geçerlidir. Genel oftalmologlar da bu atlası doğru tanıya ulaşma ve uygun tedaviyi uygulama açısından oldukça kullanışlı bulacaklardır.
Bu kitap floresein anjiografinin tüm konularını kapsayan geniş bir görsel rehber niteliğindedir. Yoğunlukla floresein anjiografi üzerine odaklanan bu kitap, bu yöntemin en güncel ve gerekli bilgiyi sunmaktadır. Bu bağlamda kitap bu alandaki kendi konumunu belirlemektedir. Kitap çok prestijli bir klinik olan Sankara Nethralaya, Chennai, Tamil Nadu, Hindistan tarafında hazırlanmıştır. Kitabın oldukça özgün bir formatı vadır ve 1500’ ün üzerindeki fotoğrafla hastalık sürecinin görsel bir sunumunu yapmaktadır. Her bölümde mümkün olduğunca çok fotoğraf sunabilmek için her türlü çaba gösterilmiştir.